historie

hjem
info
historie
sted
flyer
presse
delta
kontakt
designernes eget julemarked ble første gang arrangert i desember 1999, og har siden dengang blitt en juletradisjon i Oslo med flere tusen besøkende hvert år.

Det hele startet med at vi var en kreativ vennegjeng, som kjente mange flinke designere og kreatører som lagde utrolig fine og originale ting. De manglet imidlertid et sted å få vist frem og solgt produktene sine. Samtidig var det få spennende designbutikker i Oslo på den tiden, og ikke mange steder der du kunne kjøpe tilsvarende ting. Et julemarked med designprofil fant du definitivt ikke.

Dermed bestemte vi oss for å arrangere et julemarked med kafe og tok mål av oss å skape et alternativ til den vanlige julehandelen.

Ideen var at publikum kunne møte designerne og samtidig kjøpe de håndlagde produktenet direkte fra dem, derav navnet. I kafeen var all mat hjemmelaget og gikk ned på høykant, både hos kunder og sultne designere.

De første fem årene ble markedene arrangert i et fotostudio på Grunerløkka i Oslo. Suksessen uteble ikke, og køene strakte seg langt og lenge... og til og med kronprinsparet sto i kø for å komme inn.

Fra 2004 har vi arrangerte julemarkedet i de store og flotte lokalene til DogA i Hausmannsgt 16. Her fikk vi også muligheten til å ha med flere designere og deltakere fra hele Norden og Europa har kommet til Oslo for å delta. Med julemarkedet i nye lokaler har vi også fått bedre plass både til publikum og andre aktiviteter.

I 2006 arrangerte vi juleverksted for første gang på mezzaninen. Her kunne publikum utfolde seg og lage egen julepynt av forskjellige materialer i forskjellige teknikker: toving, kransebinding, peppekakepynting, klippe og lime julekort, til stor fornøyelse både for barn og voksne. I tillegg hadde vi også en konkurranse hvor designerne skulle utforme årets beste juletrepynt, publikum skulle stemme på beste design og fikk samtidig sjansen til å vinne pynten. Vinneren av konkurransen vant en weekendtur til London.
publikum
publikum